...other head section stuff (Title, Description,etc.)...

Aboneaza-te prin email

marți, 4 noiembrie 2008

Prajitura cu lamaie si rahat

In primul rand, la aceasta prajitura acrisoara si usoara, trebuie sa fim atenti la culoarea rahatului turcesc pe care-l cumparam deoarece aceasta va fi si culoarea cremei. Din experienta proprie, cele mai potrivite sunt culorile rosu sau galben, culoarea verde dandu-i un aspect mai...exotic.

Alaturi de cantitatea de 500 grame de rahat, mai avem nevoie de 150 grame de unt si o lamaie. Acestea vor fi date prin masina de tocat carne, avand grija ca, la sfarsit, sa fie trecuta o bucata de lamaie care va curata toate resturile ramase. Crema rezultata va mai fi mestecata nitelus cu o lingura de lemn pentru a i se asigura uniformitatea.

Se iau foile pe rand de prajitura (le recomand pe cele fine a carei reteta o gasiti la sectiunea aluaturi dulci si sarate), se stropesc cu putin lapte indulcit sau compot si se ung cu crema. La sfarsit, se va pune o tava deasupra cu o greutate si se va lasa o zi pentru a se presa si a arata cat mai uniform. A doua zi, se va presara cu zahar pudra si se va taia in bucati aspectuoase.

Si pentru ca inca nu am reusit sa-mi repar aparatul digital, ca sa va arat in direct prajiturica, postez o imagine cum erau reclamele pe vremuri. Ador genul asta de imagini.Prietenii nostri