luni, 13 iulie 2009

Placinte impaturite

Reteta traditionala saseasca (cel putin asa m-a asigurat prietena la care am gustat prima oara asa ceva si care mi-a dat si reteta), usor de facut, crocanta - surprinzator de ...domneasca.

PhotobucketPhotobucket

Ne trebuie:
1 ou, faina cat cuprinde (stiu ca e enervant termenul dar efectiv trebuie pusa atata faina cat sa se formeze un aluat vartos; nu uitati sa cerneti faina inainte), 6 linguri de lapte, 6 linguri de ulei, sare, cascaval ras

Se rade cascavalul pe o razatoare fina si se pune la indemana in spatiul de lucru, langa aragaz. Faina se amesteca cu laptele, uleiul si oul pana se omogenizeaza intr-un aluat uniform, se adauga sare care se incorporeaza in compozitie. Odata terminat, aluatul se ia si se intinde peste putina faina cu facaletul, apoi se taie in dreptunghiuri potrivit de mari (lungimea fiind dublul latimii). Fiecare din acest dreptunghi va fi apoi impaturit in felul urmator: se intinde cu facaletul pentru a fi cat mai subtire, de-a lungul lungimii se impatureste o data, se mai intinde o data cu facalateul, se mai impatureste inca o data tot de-a lungul lungimii si (ati ghicit) , se mai intinde si impatureste a treia oara. Intr-o oala se incinge ulei si se pun pe rand bucatile la prajit. Vor fi gata destul de repede, asa ca stati vigilenti langa oala sfarainda, invartititi-le de pe o parte pe alta destul de des si scoateti-le de indata ce prind o culoare frumoasa, usor rumena. Asezati-le pe un servet ca sa absoarba grasimea si presarati deasupra, cat sunt inca fierbinti, cascavalul ras ce se va topi imediat.

In timp ce le gustam, ma gandeam ca acest aluat se preteaza si la diverse umpluturi, idee de testat cat de curand. Dar despre asta alta data.
Pofta buna!

Perfecto
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cautati

Se încarcă...