...other head section stuff (Title, Description,etc.)...

Aboneaza-te prin email

miercuri, 25 noiembrie 2009

Supa de chimen



Este o supa controversata: eu o ador, mama la fel, sora mea o detesta, tata n-o mananca dar nu pentru ca nu i-ar place ci pentru ca la internatul tehnic unde a stat cat a facut scoala, erau indopati enervant cu mult cu ea. Probabil pentru ca era ieftina si usor de facut. Este supa perfecta atunci cand am probleme cu fierea, da o stare binefacatoare stomacului si are un gust delicios cu conditia sa-ti placa chimenul. Incercati si vedeti daca va place.

* 2 linguri de ulei
* 1 ceapa taiata marunt
* doua linguri faina
* 2 litri supa de zarzavat
* 1 lingura chimen macinat
* sare
* paine prajita taiata cubulete

Supa de zarzavat da mai multa savoare supei si e mai hranatoare dar, daca nu aveti la indemana, e buna si apa simpla. Punem ceapa la prajit in ulei, dupa 2 - 3 minute adaugam faina, mestecam ca sa se incorporeze si sa prevenim formarea de cocoloase, iar dupa inca un minut stingem totul cu supa de zarzavat strecurata in prealabil pe care o adaugam putin cate putin, mestecand bine. Varsam deasupra chimenul si lasam la fiert un sfert de ora la foc mic. Mmm, ce miros...sanatos! Potrivim cu sare si, in farfurie, nu uitam sa adaugam crutoanele de paine prajita.

Prietenii nostri