...other head section stuff (Title, Description,etc.)...

Aboneaza-te prin email

marți, 3 noiembrie 2009

Uscatele, minciunele



Reteta traditionala din Marginimea Sibiului. Foarte usor de facut. Usor crocanta. Gustoasa. V-am convins s-o incercati?

* 4 oua
* faina cat cuprinde ca aluatul sa nu fie nici prea moale dar nici prea vartos (cam 400 gr.)
* o lingura zahar pudra
* 1 plic zahar vanilat
* 1 plic amoniu pentru prajituri
* 1 lingurita rom
* 4 linguri smantana
* putina sare
* ulei pentru prajit, 2 - 3 linguri zahar pudra si o 1/2 lingurita scortisoara pentru ornat

Amestecam ouale, faina, zaharul, sarea pana cand capata omogenitatea unui aluat de taitei., nici moale, nici vartos. Il imparti in trei parti si il lasi sa se odihneasca o jumatate de ora, acoperit de un stergar curat. Fiecare parte o intindem apoi intr-o foaie subtire si o taiem in fasii lungi si late de circa 3 cm. Pe mijlocul dreptungiului, de-a lungul lui, mai taiem un centimetru, lasam putin aluatul sa se usuce si impletim fiecare uscatea trecand un capat al ei prin taietura din mijloc. Va rezulta o interesanta bucla. Pregatim o oala cu ulei gros de un deget in care, dupa ce il incingem, asezam usor bucatelele de aluat pregatite. Ca sa se umfle cat mai repede, eu am obiceiul sa scutur usor oala deasupra focului dar cu atentie sa nu sara uleiul incins. Uscatelele se fac foarte repede, asadar stam langa ele si le intoarcem pe o parte si pe alta sa se rumeneasca usor cat mai frumos. cand sunt gata, le asezam pe un servetel absorbant ca sa scapam de excesul de grasime. Pregatim cateva lingurite cu zahar pudra pe care le amestecam cu 1/2 sau chhiar o lingurita de scortisoara pudra. Cu acest amestec, presaram peste uscatelele calde cu o sita (cea de ceai e buna) pe ambele parti. Vor avea o aroma imbietoare si un gust splendid.

Pofta buna!


Prietenii nostri