vineri, 15 ianuarie 2010

Budinca de gris

DSCF2537

Unul din dulciurile mele preferate din copilarie. Foarte usor de facut si cu o savoare absolut minunata. In cartea Sandei Marin am gasit o reteta mai elaborata, avand si stafide si coaja de portocale, eu o prefer asa simpla, nu as schimba nimic la ea.


Ce ingrediente treDSCF2523buiesc pregatite: 4 oua, 4 linguri zahar, intre 4 si 9 linguri gris (eu una pun de regula 7 linguri), 1 lingura praf de copt, 1/2 l lapte, zahar vanilat sau esenta vanilie, zahar pentru indulcit laptele.

Aprindem cuptorul si-l incingem la 180 grade C. Separam galbenusurile de albusuri. Intr-un bol, mixam galbenusurile cu 4 linguri  zahar, adDSCF2524augam grisul si praful de copt. In alt bol, batem albusurile pana se transforma intr-o spuma teapana. 
Mestecam usor cele doua amestecuri, avand grija sa nu distrugem bulele de aer din spuma de albusuri. Tapetam o cratita de marime medie cu unt si faina si, pentru ca vreau sa scot cat mai usor feliile intacte, pe fundul oalei prefer sa DSCF2527pun si o bucata de hartie pergament taiata fix pe marime.
Turnam cu grija aluatul in cratita si il bagam la cuptor. Aveti grija sa nu deschideti usa cuptorului primele 20 de minute – se va lasa budinca. Cat se coace, incalziti 1/2 l lapte pe care il indulciti cu zahar, adaugati si zahar vanilat sau esenta de vanilie.
Cand e gata coapta, o scoattem de la cuptor, o lasam putin sa se raceasca si turnam peste budinca laptele indulcit, cate putin dandu-i timp sa se absorba – ceea ce se va si intampla, DSCF2528aceasta budinca este foarte setoasa. Nu scoatem din cratita budinca (eu am facut-o pentru ca vroiam sa va arat cum arata) ci doar feliile pe masura ce dorim sa le mancam. DSCF2534
O bunaciune! Pofta buna!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cautati

Se încarcă...