...other head section stuff (Title, Description,etc.)...

Aboneaza-te prin email

joi, 11 februarie 2010

Aluat fraged

DSCF2765
Am o reteta de prajitura la care ramnesc de mult privindu-i poza, m-am hotarat   s-o pregatesc in cele din urma dar pentru asta, intai si intai trebuie sa  fac un aluat fraged. Am ales o reteta din cartea Sandei Marin, este foarte simpla si nepretentioasa.
Ingrediente:
  • 300 gr. faina
  • 200 gr. unt
  • 100 gr. zahar
  • 1 ou
  • putina sare
  • pentru o fragezime garantata a aluaturilor, soacra mi-a mai dat doua tips-uri: adaugarea de amoniu ( un plic la 500 gr. faina) sau 1 – 2 lingurite smantana grasa.
DSCF2762 Cernem faina pe suprafata de lucru (eu prefer sa fac aluaturi intr-un lighenas, astfel toate ingredientele se omogenizeaza mai lesne si nu se pierd). Adaugam amoniul (jumatate de plic), facem in mijlocul fainii o gaura in care punem oul, untul (pe care, bineinteles, l-am lasat in prealabil sa se inmoaie la temperatura DSCF2763 camerei) zaharul si sarea.   Framantam bine cu mana pana toate ingredientele se omogenizeaza bine, aluatul se aduna ca o minge (eu l-am invelit intr-o folie de plastic) si se lasa cateva ore la rece (eu l-am pus in frigider).
Este un aluat bun de folosit la tarte, biscuiti, placinte, torturi etc.

3 comentarii:

Gingasia spunea...

Am inteles ca la aluat e bine sa pui bors in loc de apa!:)

ciocolata si zahar spunea...

Un mic premiu in aceasta zi de iarna.
Bonne journée ...

Mariana spunea...

Da,da!eu mai pun uneori cind imi aduc aminte si o lingurita rasa de untura!

Prietenii nostri