marți, 5 aprilie 2011

Ciorba de pui a la grec

_DSC0227
O ciorbita de vara, usoara, acrisoara. Reteta o am din cartea de bucate a maestrului Horia Varlan,  eu n-am gatit-o chiar in ordinea de mai jos caci am fiert ciorba in oala sub presiune – deci am pus sa fiarba toate ingredientele (cu exceptia liezonului si al lamaii, bineinteles). Cand s-a mai racorit de-am scos capacul, am adaugat liezonul cu ritualul de cuviinta, am acrit cu lamaie si gata.
Pofta buna!Plate
- 400 gr. pui (cam doua copane)
- 1 ceapa de marime medie
- 1 - 2 morcovi
- 1/2 de telina
- o radacina de patrunjel
- o lingura de orez
- 200 ml smantana
- un galbenus de ou
- o foaie de dafin
- 5 – 6 boabe de piper
- sare dupa gust
- zeama de lamaie
- frunze tocate de patrunjel
Spalam carnea si o taiem in bucati, dupa care  o punem la fiert in apa rece la un loc cu boabele de piper, foaia de dafin si putina sare. Cat fierbe, din cand in cand, o putem spuma – desi eu nu consider asta obligatoriu – nu de alta dar nu este o supa care trebuie sa iasa musai clara.
DSCF8608DSCF8609
Taiem zarzavaturile cuburi si le adaugam langa carne, dupa 10 minute adaugam si orezul si mai lasam ciorba sa fiarba 10 minute dupa care oprim focul.
Pregatim liezonul si-l adaugam in supa, potrivim gustul cu zeama de lamaie.
Chiar inainte de a fi servita presaram patrunjelul tocat deasupra farfuriei aburinde. Miam miam.
_DSC0221
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cautati

Se încarcă...