...other head section stuff (Title, Description,etc.)...

Aboneaza-te prin email

vineri, 29 aprilie 2011

Salam de casa - reteta doamnei Comsa

imagine preluata de pe www.bloombiz.ro

Cred ca putina lume mai face salam de casa. Daca va tenteaza, puteti incerca reteta doamnei Comsa. Ortografia originara ca de obicei.
“Luam 2 kgr. carne de vaca si un kgr. carne de porc, o saram cu sare si salitra amestecate, care o face sa aiba coloare rosie, apoi lasata sa stea 2 zile. Dupa 2 zile tocam carnea foarte marunt, adaogandu-i o jumatate kgr. de slanina afumata si taiata marunt, putin inibahar si piper pisat, precum si putina nucsoara rasa; toate bine framantate. Cu aceasta compozitie umplem matele cat se poate mai indesat, legam capetele matelor si numai decat le punem la fum sa stea 2 – 3 zile. Daca vrem sa-l tinem mai mult, il punem intr`o ladita cu cenuse cernuta si uscata.”

5 comentarii:

Beatrice spunea...

Hristos a inviat!
De mult ma bate gandul si dau ocol la astfel de retete,insa n-am unde sa le pun la fum.Pare tare bunareteta.Tu ai incercat?Pupici la bebei si tie evident.

Laura spunea...

N-am incercat-o inca, cand o voi face, voi pune pooooooze. Afumatoare au socrii.Pupici si voua :)))))

Andreea spunea...

Parintii mei fac in fiecare an salam de casa. E o bunatateeee!

Laura spunea...

Seamana ceva cu reteta de sus? :)) Chiar vreau sa incerc, eu nu prea mananc mezeluri din comert si oricum cred ca pentru copii ar fi mai bun facut in casa. Numai ca nu stiu unde as mai putea gasi salitra. :~

Mihaela spunea...

Wow, chiar zilele trecute cautam cum sa fac crenwusti de casa, mie imi plac f mult cei de cumparat, adica imi plac pt ca au E-uri care stiu sa pacaleasca papilele gustative :) Ai incercat sa faci salam de casa?

Prietenii nostri