joi, 19 aprilie 2012

Tort dieteticos cu crema de branza si lamaie

_DSC3184
Dieta, dieta dar sa ne mai dedulcim si noi. La dieta Dukan, se poate. Reteta asta minunata am preluat-o de la Ioana, deja o veterana Dukan. Saru` mana de asa bunatate!
Pentru blat ne trebuie:
- 3 linguri de tarate de ovaz
- 5 albusuri
- 3 galbenusuri
- 170 gr. branza de vaci degresata
- 2 lingurite de cacao cu continut redus de grasime
- 3 linguri de indulcitor praf
- 1 fiola de esenta de rom
- 1 lingura amidon alimentar
- 1 plic de praf de copt
Incingem cuptorul la 180 grade C.
Intr-un bol, amestecam toate ingredientele de mai sus cu exceptia albusurilor  si mixam pentru o compozitie omogena. Batem si albusurile spuma tare pe care o amestecam cu mixul de tarate cu oua. Amestecam cu grija sa nu se lase spuma de albusuri.
_DSC3144_DSC3146
Turnam in forma de copt. Dupa cum v-am spus, eu am folosit o forma de 26 cm, destul de mare fata de cei 20 cm recomandati in reteta originara. Rezultatul a fost o singura foaie de blat, de o inaltime rezonabila.
Am copt  blatul 40 de minute, la foc mediu (verificam cu testul scobitorii daca e gata). Lasam sa se raceasca si, in timpul asta, pregatim crema.
Pe care o  facem din:
- 550 gr. branza de vaci degresata
-3 albusuri
-5 galbenusuri
- 7 linguri de indulcitor praf
- 2 plicuri de gelatina
- coaja si zeama de la o lamaie 
-1 fiola de esenta de vanilie

Punem gelatina in apa rece – asa cum scrie la instructiuni, pe ambalaj.
Intr-un vas, amestecam branza de vaci  in care am razuit coaja de lamaie (partea galbena), esenta de vanilie, indulcitorul si galbenusurile. Cand toate s-au amestecat, adaugam gelatina si mestecam in continuare pana s-a incorporat bine de tot in compozitia de branza.
_DSC3148
In alt bol, batem albusurile spuma teapana pe care am amestecat-o apoi cu crema de branza cu gelatina.
_DSC3149
Pregatim un vas mai mare cu apa fierbinte (care fierbe in continuare pe foc normal) si punem compozitia de branza cu albusuri peste apa clocotita, la bain marie, amestecand continuu un sfert de ora aproximativ . Vom obtine o crema foarte fina si catifelata. Mmmmm!
_DSC3150
Am adaugat si niscaiva esenta de lamaie (puteti pune si zeama de lamaie dar la Dukan aceasta se pune in cantitati foarte limitate cat sa dea gust), am mai amestecat nitel.
Una din avantajele prepararii acestui tortulet intr-o forma detasabila, este ca nu mai trebuie o asamblare (nu foarte) complicata, la un moment dat ma gandeam sa mai fac um blat ca sa-l pun deasupra dar m-am luat cu altele si a ramas asa. Ar fi bine si al doilea blat pentru ca dupa o zi – doua, crema tinde sa se usuce daca nu e acoperita.
Oricum, buuuuuuuun rau! 
_DSC3151

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Cautati

Se încarcă...