...other head section stuff (Title, Description,etc.)...

Aboneaza-te prin email

marți, 11 iunie 2013

Chifle Dukan

PicMonkey Collagechifle
Reteta asta absolut minunata a gasit-o pe site-ul Laurei Adamache. Glutenul este, la Dukan aliment, tolerat – cam o lingura pe zi – si e cam greu sa rezisti sa nu papi tot tot dar, asta este, bine ca se poate si atat. Singura observatie fata de reteta originara este cantitatea de apa Laura a pus vreo 95. Cand am pus doar atat chiflele mi-au iesit cam……… cauciucate, asa ca la doua doua gatire, am pus mai mult, cam 120 ml, ideea este ca aluatul trebuie sa capete o textura mai flexibila nitel – cat se poate dat fiind ca glutenul este de felul lui mai….capos. Asadar avem nevoie de

250 gr. gluten adica vreo 12 linguri

100 ml apa

35 g amidon de porumb (vreo doua linguri)

o jumatate plic praf de copt

sare

Ca mai toate retetele Dukan, se prepara foarte simplu: se pun in bol toate ingredientele uscate, se face o gaura in mijloc si putin cate putin se toarna apa si mestecam pentru omogenizarea aluatului. Eu am folosit mixerul dar cred ca e mai bine cu mana pana la urma, simti textura aluatului mai bine si-ti poti da seama mai usor cand are consistenta potrivita. Adica trebuie sa fie flexibil fara a fi prea moale.
004
Partea haioasa la acest aluat e …caposenia lui, nu se prea lasa lucrat, asadar nu prea ce ai sa-i faci pentru nu stiu ce look fancy, pur si simplu rupi din aluat bucatele cam de 20 – 30 gr. cat niste chiftele, le pui in tava tapetata cu hartie de copt la o distanta de cam 6 cm intre ele (nu de lata dar mai cresc in volum) si le bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade. Dureaza vreo jumatate de ora pana sunt gata.
010
Sunt delicioase, am capatat putin dependenta dar incerc sa nu depasesc cantitatea permisa zilnic, restul le pun intr-o cutie metalica pentru zilele urmatoare, asta cand nu sunt atacate de concurenta pofticioasa. Miam, miam!

P.S. Atentie totusi sa nu aveti intoleranta la gluten!  Din pacate exista si asa ceva.....

057

0 comentarii:

Prietenii nostri